Ajuntament de La Jana

Dimarts, Gener 19, 2016 - 13:00
La Consellera d'Agricultura Elena Cebrian visita les oliveres mil·lenàries de la Jana
El passat dissabte vam tindre la visita de la Consellera d'Agricultura Elena Cebrian i el Secretari Autonòmic d'Agricultura Francisco Rodríguez Mulero, que no es van voler perdre el jardi natural d'oliveres mil·lenàries del Pou del Mas, propietat de Joaquin Llorach.

Les oliveres mil·lenàries que va visitar la consellera d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, van permetre Elena Cebrián vore de primera mà les oportunitats que estos arbres monumentals i encara productius ofereixen al desenvolupament rural. "Són una opció de desenvolupament rural de manual", ha subratllat, "que tenen un potencial turístic, es poden aprofitar per a crear ocupació i servixen per a posar en valor els recursos del territori", ha explicat la consellera després de visitar del Museu Pou del Mes de la Jana , convidada per la Mancomunitat de la Taula del Sènia i l'Ajuntament de la Jana.

Cebrián ha recordat que la Conselleria prepara el reglament que desenvoluparà la Llei de Patrimoni Arbori Monumental -aprovada en 2006-, a través d'un decret que està previst per a este mateix exercici. "És una normativa pendent i necessària que serà molt útil per a protegir millor i de forma més efectiva estos arbres singulars i uns altres que enriquixen el patrimoni natural de tots els valencians", ha destacat.

En la visita a La Jana, Cebrián i el secretari autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, han explicat que la Conselleria estudiarà les possibilitats de suport existents per a la producció d'aquestes oliveres, basades en la varietat Farga, dins de les ajudes per al desenvolupament rural. A més, investigadors de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) visitaran la zona la pròxima per a estudiar línies de col·laboració en matèria de certificació varietal i millora de la qualitat.

El museu natural d'oliveres mil·lenàries del Pou del Mas està situat al costat de la Via Augusta, alberga en menys d'una hectàrea 21 oliveres mil·lenàries, entre les quals destaquen la Farga del Pou del Mas, amb gairebé 8 m de perímetre de tronc i l'Olivera de les Parelles que va obtindre el Premi AEMO a la millor olivera monumental de l'Estat Espanyol l'any 2014.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Portal desenrotllat amb Drupal