Ajuntament de La Jana

Dimecres, Desembre 14, 2016 - 10:26
L'Ajuntament de la Jana demanarà la rebaixa de la taxa de tractament de residus per a les cases rurals
L'Ajuntament de la Jana ha presentat una proposta al Consorci de Residus per a modificar la taxa de tractament de residus per a les cases de turisme rural i que s'elimine la quantitat addicional que es paga, que és de quatre euros per plaça sumats a la taxa general.

Àlex Vilanova, portaveu de l'equip de govern, ha explicat: “En la última Junta de Govern del Consorci de Residus de la Zona 1 ja vam exposar que consideràvem que les cases rurals tenien una doble imposició, ja que per un costat paguen la taxa anual de 78,19€ que paguen totes les vivendes, quantitat a la qual s'afegeix una taxa complementària de quatre euros per cada plaça disponible i això no és just, ni des del punt de vista econòmic, ni molt menys des del punt de vista mediambiental”.

La majoria de les cases rurals situades en la zona nord del País Valencià i que formen part del Consorci de Residus de la Zona 1, acostumen a estar llogades caps de setmana i ponts festius o en èpoques de vacances com Nadal, Pasqua o l'estiu, la resta de l'any estan buides, per tant produeixen molt menys residus que una vivenda on viu una família tot l'any. Per tant, si produeixen menys residus no és lògic que paguen més que una vivenda habitual.

“Si volem un món rural viu i que la gent no abandone els nostres pobles, hem d'ajudar a les persones que aposten per rehabilitar cases antigues per a destinar-les a un negoci turístic i necessitem que s'impliquen totes les administracions”, ha conclòs Àlex Vilanova.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Portal desenrotllat amb Drupal