Ajuntament de La Jana

Dilluns, Juliol 18, 2016 - 13:18
En marxa el banc de terres de la Jana
L'Ajuntament de la Jana va aprovar en l'últim plenari les bases que regularan el banc de terres de la Jana, amb l'objectiu de fer d'intermediari entre els propietaris que tenen parcel·les abandonades o es volen jubilar i les persones que volen treballar estes parcel·les.

“L'objectiu d'esta iniciativa es intentar pal·liar l’abandonament de les parcel·les rústiques i al mateix temps intentar donar solució a la creixent problemàtica agroambiental derivada de l’abandonament dels camps com: la proliferació de plagues, rosegadors, erosió del sòl, degradació paisatgística, així com el no menys important risc d’incendi, contribuint d’esta manera al manteniment del paisatge agrari del terme municipal de la Jana ”, ha indicat el portaveu de l'equip de govern, Àlex Vilanova Pla.

El Banc de Terres Agrícoles de la Jana és un registre administratiu de caràcter públic que està format per parcel·les aptes per a l’explotació agrícola, els propietaris de les quals hagen sol·licitat voluntàriament la seua inscripció en el mateix. Este registre funcionarà com un instrument de posada en contacte entre l’oferta i la demanda de parcel·les rústiques cultivables situades en el terme municipal de la Jana.

“A partir de l'1 de setembre obrirem el registre per a inscriure les parcel·les en el banc de terres, ja que actualment està en exposició pública. També volem afegir que este reglament s'ha fet d'un procés participatiu, que va començar en el Consell Agrari Municipal, després va passar pel ple i finalment està en periode d'exposició pública. A més, la intenció d'este Ajuntament és participar en un banc de terres comarcal que posarem en marxa uns quants ajuntaments del Maestrat, per ampliar l'oferta i que els llauradors puguen treballar terres d'altres poblacions”, ha conclòs Àlex Vilanova.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Portal desenrotllat amb Drupal