Ajuntament de La Jana

Dimecres, Octubre 21, 2015 - 19:00
Torna la Fira de la Jana, un referent al Maestrat
Els dies 23, 24 i 25 d'octubre arranca la Fira de la Jana, una cita que a iniciativa de l'Ajuntament, associacions i altres empreses, s'ha convertit en un referent del nord del País Valencià i del sud de Catalunya.

La inauguració de la fira agrícola serà el dissabte a les 12.30 h a l'explanada de la Cooperativa Les Alboredes, amb la presència del secretari autonòmic d'agricultura Francisco Rodríguez Mulero i el director general d'agricultura Rogelio Llanes Ribas, acompanyats de l'alcalde i regidors de l'Ajuntament i els membres del Consell Agrari de la Jana.

 

“En el marc de la Fira tindrem diferents activitats durant tot el cap de setmana. El divendres, després de que els dolçainers i tabaleters donen l'inici a la Fira, hi haurà una xerrada sobre meteorologia a càrrec del meteoròleg Joan Carles Fortea, organitzada per Olis Cuquello i el dissabte pel matí farem una visita guiada a les oliveres mil·lenàries del Pou del Mas,organitzada per la cooperativa Les Alboredes. A més, per la vesprada farem un xicotet homenatge als métodes de caça tradicional, amb la col·laboració de Rafael Alegre” ha indicat l'alcalde Domingo Tolós.

 

A més d'estes activitats, també es podran visitar una sèrie d'exposicions pels diferents edificis municipals del poble: al casal dels jubilats exposicions d'aparells antics, pintures a l'oli i treballs artístics de fusta d'olivera, al xiringuito exposició de caça tradicional i a la càmera agrària exposició d'indumentària tradicional a càrrec del grup de danses. I finalment, el diumenge la fira agrícola i ramadera, donarà pas a la fira comercial i el poble de la Jana es convertirà en un mercat amb més de 100 parades per tot el poble.

“Tot i que este any la Fira seguix la dinàmica dels últims anys, amb uns xicotets canvis en les activitats paral·leles, la nostra idea per al futur és donar més protagonisme a la part agrària i ramadera i augmentar la presència d'estos expositors, amb l'objectiu de convertir la fira en un punt de trobada del sector agrari. Al mateix temps, voldríem introduir la possibilitat de que productors locals i comarcals puguen vendre directament els seus productes. Totes estes coses les estudiarem al llarg de l'any conjuntament amb el Consell Agrari, ja que amb el nou reglament aprovat fa dos mesos, li hem transferit les competències d'organització de la fira agrària i ramadera” ha conclòs l'alcalde Domingo Tolós.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Portal desenrotllat amb Drupal